ICT-Tekstschrijver.nl is in 2013 opgericht door Onno Karman (1973), freelance IT-tekstschrijver.

Ik ben geboren en getogen in Middelburg, maar al sinds begin jaren ’90 woonachtig in Amsterdam. Ik heb Nederlandse Taal- en Letterkunde gestudeerd aan de Vrije Universiteit en Algemene Taalwetenschap, met als specialisatie Taal & Computer. Toen de millenniumbug een probleem leek te worden, was ik in 1998 zomaar ineens IT’er. Dat die bug uiteindelijk wel meeviel, zie ik echter niet helemaal als mijn verdienste.

Binnen een paar jaar jobhopte ik tussen OGD (Operator Group Delft), Politie Amsterdam-Amstelland, Deloitte & Touche en VluchtelingenWerk Nederland. Als systeembeheerder met de certificaten MCSI en MCP+I (de I van Internet, jaja) op zak was het een prachtige periode.

Maar na vier jaar was het wel weer tijd voor iets anders.

Ik ontdekte namelijk dat ik een unieke eigenschap heb.

Nee, dit is niet arrogant bedoeld. Wat die unieke eigenschap is? Simpel: ik snap IT en alles wat erbij komt kijken. Maar ik kan het ook op papier zetten. In gewonemensentaal. Dit blijkt een niche te zijn. Zelf noem ik het altijd gewoon een trucje dat ik toevallig beheers.

Dit trucje heb ik jarenlang uitgevoerd bij de grootste IT-uitgevers van Nederland. Ik werkte als schrijvend redacteur voor onder andere WINmagazine, ComputerIdee, Computer!Totaal, Tips&Trucs en fotografieplatform Zoom.nl. Sinds 2009 ben ik freelance ICT-journalist en in de jaren daarna heb ik honderden artikelen, workshops en nieuwsberichten geschreven over internet, software en besturingssystemen. Googel maar, er staan er nog heel veel online.

View Onno Karman's profile on LinkedInIn 2013 heb ik met de lancering van ICT-Tekstschrijver.nl mijn focus verlegd van journalistiek naar B2B. Sindsdien werk ik als ghostwriter voor vele IT-bedrijven. Toch zit de IT-journalist in mij nog flink aan het oppervlak en probeer ik altijd zo onafhankelijk mogelijk te schrijven. Teksten als wij van ICT-tekstschrijver.nl adviseren ICT-tekstschrijver.nl – zul je mij dan ook niet zien schrijven. Ook al is het waar. 🙂

Dus. Dat is het wel zo’n beetje. Nu mag jij. Wat kan ik voor jou doen?

Tip: via het contactformulier kun je precies aangeven waarnaar je op zoek bent. Ik probeer altijd zo snel mogelijk te reageren. Uiteraard ben ik ook telefonisch bereikbaar. Behalve als ik aan het schrijven ben, want dan concentreer ik me even op letters in de juiste volgorde zetten.
Wil je me toch telefonisch spreken? Dan is het handig om even een telefonische afspraak in mijn agenda in te plannen. Of spreek gewoon een voicemail in.