Iedereen weet vermoedelijk wel dat René van der Gijp niet zelf zijn succesvolle boek Gijp heeft geschreven. De schrijver van het boek is namelijk Michel van Egmond. En dat is helemaal niet erg, want het is wél het verhaal van René. Een autobiografie, opgeschreven door een zogenoemde ghostwriter. In het geval van Gijp en Kieft is het algemeen bekend dat er een ghostwriter is ingeschakeld, maar ook in het bedrijfsleven is het heel gebruikelijk. Speeches voor CEO’s, blogs van CIO’s of IT-managers: de kans is groot dat er een ervaren freelance tekstschrijver achter de knoppen zit.

Ook ICT-tekstschrijver werkt veel als ghostwriter. Meestal van blogs (als ghostblogger), maar ook van grotere verhalen. We schrijven teksten voor allerlei soorten IT’ers.

Wij schrijven uit naam van CIO’s. Van IT Marketing Managers. Van Software Developers. We schrijven uit naam van pioniers in Artificial Intelligence, Blockchain en Machine Learning. We ghostwriten voor IT Architects. Voor IT-inkopers. Voor IT-outsourcing consultants. En ga zo maar door.

Het wil overigens helemaal niet zeggen dat deze mensen niet kunnen schrijven, zeker niet. Maar het is niet de core business. Het is niet waar de IT’ers het best mee bezig kunnen zijn. Maar het is wél belangrijk voor marketing.

Kortom: het zijn de slimme IT-bedrijven die gebruik maken van onze ghost writing skills. Zo bespaart men namelijk veel tijd.

Hoe het werkt

Een telefonisch interview van vijftien tot twintig minuten is over het algemeen al voldoende om tot een of meerdere blogs te komen. En interview moet je ook niet te zwaar opnemen. Het zijn vaak prettige gesprekken tussen de IT’er met een mooi verhaal en een tekstschrijver die snapt waar de IT’er het over heeft. En dat is essentieel, natuurlijk!

We werken het gesprek vervolgens uit en na een of meerdere correctierondes is de tekst af. Klaar om zo gepubliceerd te worden, met de naam van de IT’er eronder. Als blog op de website van het eigen IT-bedrijf, of bijvoorbeeld als verhaal op Linkedin.

En dat allemaal zonder stress. Zonder writer’s block. En in een fractie van de tijd die de IT’er er zelf mee bezig zou zijn.

Wij zijn graag je ghostwriter

Ben je op zoek naar een ghostblogger? Zoek je een ghostwriter voor andere teksten of een boek?

Neem dan contact met ons op.